2010. július 29., csütörtök

Új lázas megbetegedés....


Érdeklődésemet az utóbbi napokban a gyöngyözés keltette fel. Olyannyira, hogy bújom a netet és keresem a kezdő mintákat, leírásokat. Találtam is egy párat, gyorsan neki is estem a hétvégén ennek a karkötőnek. Többszöri újrakezdés után ma még a kapcsot lecseréltem rajta a biztonság kedvéért, amíg olyan nem lett, ami tetszik a szememnek.
Már 17 éves koromban volt egy gyöngyös korszakom, készült is jópár nyaklánc és miegymás, de akkor még távol jártunk ettől a hatalmas választéktól, újságok, stílusok sokaságától. Viszont az biztos, hogy nem is számított ilyen drága hobbinak. :( Elnézegetem ezt a jónéhány ékszerkészítős blogot, és csak ábrándozom az ott fellelhető gyönyörű darabokról, mert jelenleg úgy érzem, nekem soha nem lesz pénzem ilyeneket készíteni.... :( Csak viszonyításképpen ez a karkötő ennyibe kerül: kásagyöngy 590 Ft (üvegből van és állítólag nagyon jó minőségű, 5 gr), csiszolt gyöngy 20 ft/db, tekla szintén üvegből 35/db, cérna 320 ft/tekercs, kapocs 250 ft. Összesen ezer forint felett fizettem, és nincsen benne swarowski, amiből a leges-legnagyobb gyönyörűségek készülnek! (A cérnán kívül mindent egy szálig felhasználtam.) Sírásból ennyi, íme a képek:

4 megjegyzés:

Andulka írta...

Nagyon szép lett a karkötő! Sajnos sem a keresztszemezés sem (ezek szerint)a gyöngyfűzés nem olcsó hobby :-(

Ajánlom figyelmedbe a kanadai magyarok fórumát, van keresztszemes oldala és gyöngyfűzős is:

http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=19214&highlight=gy%F6ngyf%FBz%E9s

regisztrálni kell, kell 20 hozzászólás bármilyen témához és két nap múlva már tölthetsz is az oldalakról!

Kriszti írta...

Szép lett a karkötőd, és bár nem olcsó, de annyira egyedi, hogy megéri elkészíteni!!:-) Sajnos, nekem nem megy a fűzés,pedig annyira tetszenek a fűzött ékszerek.

Szecsi írta...

Gyönyörű ez a karkötő! Gondolj arra, hogy üzletben, vagy akár a Meskán több ezret elkérnének érte...

Jucus írta...

Csodaszép ez a karkötő! Ügyes vagy!A gyöngyözés is még egy olyan terület, ami nagyon érdekelne, csak - ugye - az idő nem elég semmire! Ilyen még a patchwork is, meg a horgolás, meg...meg...meg...:o)