2011. szeptember 14., szerda

Virág


Ez a kis virág készült nálam az elmúlt időszakban. Felkeltette az érdeklődésemet az egyéb kézimunkák, hímzések világa, melyet összefoglaló néven az angol csak "embroidery" néven említ. Rendkívül változatos hímzési technikák léteznek, melyek szabadon variálhatóak. Csak a képzeletünk szab határt az alkotásoknak.

A hímzési technikák elsajátításában nagy segítségemre volt Sarah oldala, ahol a hímzésfajták csoportokba gyűjtve, lépésről lépésre képekkel illusztrálva vannak feltüntetve, szóval lehet tanulni.

A következő könyv (The Embroidery Stitch Bible Betty Barnden-től), amely magyarul is megjelent (perpillanat szerintem nem kapható könyvesboltokban) is tartalmaz mindenféle fajta hímzés-technikát, szerintem jól használható. Nevéhez méltóan olyan biblia-féle.


                                                                                  
Hogy készült ez a virág?

Volt egy nagyon egyszerű kis mintám, melyet kimosható filccel átmásoltam egy egyszerű vászonra. (az ablakra tettem, hogy jól átlátsszon az anyag).
A szirmokat körbehímeztem stem stitch néven ismert hímzésfajtával. Ezt követően 3 lila árnyalattal kiltöltő öltéseket használva (long and short stitch) kihímeztem a szirmokat, átöltöttem a keretöltéseket is, így azok nem látszanak a végeredményben).
Végül 3 fajta sárgát vettem a kezembe (külön-külön :)) és a már jól ismert francia csomókkal (french knot) kitöltöttem a virág közepét.
Venus osztott hímzővel dolgoztam, 3 szálat használtam.

Még egy előny jutott eszembe, amely a figyelmemet elterelte a keresztszemesről: a munkámat ugyan folyamatosan nézni kell, nem kell azonban még egy mintát is a kezembe fogni és számolgatni az öltéseket.
Tehát tudok mellette akár filmet is nézni :)

4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon különleges technika és nagyon szép!Ügyes vagy!

Bakterno írta...

Csodálatos lett a virágod! Nagyon jól kitaláltad. Szépek a színek is! Gratulálok!

Jucua írta...

Nagyon szép! Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, ha elkészül!

♥ Beauty and fashion- * Make Up *♥ írta...

:) most találtam a blogodra! Nagyon tetszik,ezért feliratkoztam hozzád..

http://beautyandfashion-makeup.blogspot.hu

puszi